Home » Geen categorie » Darcis maakt mooie sprong op ATP-ranking

Darcis maakt mooie sprong op ATP-ranking

Darcis maakt mooie sprong op ATP-ranking

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na zijn zege op de Open Sopra-Steria de Lyon (Gravel, € 64 000) krijgt Steve Darcis (ATP-123) een mooie beloning op de ATP-ranking. Hij klimt maar liefst 22 plaatsen en bereikt daardoor plaats 123.

Sinds zijn terugkeer na een polsblessure, heeft Darcis een uitstekende reeks neergezet. Eerst bereikte hij knap de kwartfinale in Bordeaux en daarna overleefde hij de kwalificaties in Roland Garros en ging hij in de tweede ronde verdienstelijk onderuit tegen nummer één Novak Djokovic. Vorige week zette de 32-jarige Belg in Lyon een kers op de taart met zijn eerste titel van het seizoen.

De Luikenaar wordt nu ook beloond op de ranking. Bij zijn terugkeer na zijn polsblessure, stond Darcis nog op plaats 177. Een maand later is hij opnieuw op weg naar de top 100 en klimt hij deze week 22 plaatsen naar nummer 123. De 32-jarige Belg won bovendien zes partijen in drie sets en toonde hiermee dat hij fysiek nog steeds sterk is. Darcis zal echter niet deelnemen aan Wimbledon. Hij wil grastennis vermijden omdat zijn pols op deze ondergrond teveel belast wordt.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws