Home » Davis Cup » Darcis maakt selectie bekend voor Davis Cup-duel tegen Kroatië

Darcis maakt selectie bekend voor Davis Cup-duel tegen Kroatië

Darcis maakt selectie bekend voor Davis Cup-duel tegen Kroatië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op 3 en 4 februari neemt België het in de Davis Cup Qualifiers op tegen Kroatië. Coach Steve Darcis maakte de Belgische selectie bekend.

België strijdt in Kroatië in de Arena Varazdin om een plek in de Davis Cup Group Stage Finals in september. Daar kan dan weer een plaats veroverd worden voor de Finals in Malaga in november. 

Hieronder de volledige selectie:

  • David Goffin (ATP-111)
  • Zizou Bergs (ATP-129)
  • Joris De Loore (ATP-145)
  • Sander Gillé (ATP D-25)
  • Joran Vliegen (ATP D-25)

Kapitein Darcis gaf een woordje uitleg bij de selectie: “Net als alle andere kapiteins had ik natuurlijk liever gezien dat de deadline voor selecties na de kwalificaties van de Australian Open was geweest, omdat zo’n grand slam aan het begin van het jaar soms een beter beeld geeft over de vorm van de spelers. Ik heb gekozen voor de spelers die het hoogst op de ranking staan en uiteraard ook hun selectie verdienen.”

“Ik ben heel blij met de terugkeer van Bergs, die aan het eind van vorig seizoen twee Challengers won. Ik ben ook blij met de positieve reactie van Goffin, die het jaar goed begon in Canberra. De Loore maakte vorig jaar een buitengewone comeback en heeft al laten zien dat we op hem kunnen rekenen in de Davis Cup. Het dubbelduo Gillé en Vliegen is onbetwistbaar en is ook in goede vorm, zoals blijkt uit hun wedstrijden in Hong Kong. Ik ben erg enthousiast om dit team te leiden in Kroatië, en ik weet ook dat de spelers die ik niet heb meegenomen voor deze ontmoeting nog steeds gemotiveerd zijn om doorheen het jaar bij de groep te komen”, besloot de kapitein.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws