Home » Geen categorie » Darcis met stunt naar finale in Noumea

Darcis met stunt naar finale in Noumea

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-158) heeft de finale bereikt op het Challengertoernooi van Noumea ($ 75 000). Hij won verrassend tegen eerste reekshoofd Adrian Mannarino (ATP-44).

Darcis is op weg naar de toernooizege op de challenger van Noumea. In de kwartfinale versloeg hij de Fransman David Guez (ATP-208) in drie sets waardoor hij in de halve finale het moest opnemen tegen het Franse eerste reekshoofd Mannarino. De 26-jarige Mannarino stond als nummer 44 van de wereld meer dan honderd plaatsen hoger dan Darcis en startte duidelijk als favoriet in hun duel. Darcis won in 2013 wel hun eerste onderlinge duel in twee sets.

De eerste set verliep heel spannend met veel breakpunten. Darcis kreeg maar liefst acht breakpunten tegen maar hij kon ze allemaal redden. Onze landgenoot slaagde er zelf in zijn vierde breakpunt te benutten en pakte de eerste set met 6-4. In de tweede set kwam Darcis opnieuw op een break voorsprong maar bij 5-4 verloor hij zijn opslag. De 30-jarige Belg gaf niet op en brak opnieuw door de opslag van Mannarino en maakte de match met 7-5 af. In de finale wacht een duel met de Spanjaard Adrián Menéndez Maceiras (ATP-146), het zevende reekshoofd in Noumea.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS