Home » Davis Cup » Darcis moet Bergs missen, maar rekent op Goffin: “Zijn niveau op training is uitstekend, hij blijft de leider van dit team”

Darcis moet Bergs missen, maar rekent op Goffin: “Zijn niveau op training is uitstekend, hij blijft de leider van dit team”

Darcis moet Bergs missen, maar rekent op Goffin: “Zijn niveau op training is uitstekend, hij blijft de leider van dit team”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis heeft zijn selectie voor het duel tussen België en Oezbekistan bekendgemaakt en gaat resoluut voor het behoud in de wereldgroep van de Davis Cup. De Luikenaar rekent over twee weken op David Goffin (ATP-96) en maakt zich “helemaal geen zorgen” over diens vormpeil.

De hoogst gerangschikte Oezbeek luistert naar de naam Khumoyun Sultanov en is op de wereldranglijst pas terug te vinden op plaats 432. België is in de Davis Cup m.a.w. torenhoog favoriet over twee weken in Hasselt, al stellen veel fans zich toch vragen bij de fitheid en motivatie van onze nummer 1.

Niet Darcis zo blijkt, die vol lof spreekt over Goffin en ervan overtuigd is dat hij zijn stadsgenoot kan laten schitteren. “Zijn niveau op training is uitstekend”, klinkt het. “Hij heeft nog dat tikkeltje extra nodig om zijn wedstrijden te winnen, maar twee weken samen zou moeten volstaan om dat op te lossen. Hij blijft zonder twijfel de leider van dit team.”

Zizou Bergs niet voldoende hersteld

Opvallende afwezige in het team is Zizou Bergs (ATP-149), die niet voldoende fit blijkt. “Zizou heeft de kwalificaties van de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam) gespeeld en kan zijn backhand nog niet spelen zoals hij zou willen”, weet Darcis. We zijn dus van mening dat hij niet honderd procent voluit kan gaan, maar ik weet dat hij van de Davis Cup houdt en dat hij altijd heel erg gemotiveerd is om te spelen. Ik ben ervan overtuigd dat we in de toekomst op Zizou kunnen rekenen.”

Naast Goffin, rekent Darcis ook op Kimmer Coppejans (ATP-148) en Joris De Loore (ATP-173) voor de enkels. “Zij hebben de afgelopen maanden goede resultaten geboekt en spelen met vertrouwen. Ik weet dat ik op hen kan rekenen”, blikt de nieuwe kapitein vooruit.

Complementariteit van Team Sandoran

In het dubbel kan België naar goede gewoonte rekenen op Team Sandoran. “Sander Gillé (ATP D-22) en Joran Vliegen (ATP D-20) zijn misschien wel meteen uitgeschakeld op de US Open (Verenigde Staten, Grand Slam), maar met hun complementariteit en ervaring zijn ze niet alleen uitstekend op het veld, maar zorgen ze ook voor een goede mentale fitheid bij de enkelspelers. Niet elk land heeft het geluk te beschikken over een dubbelduo dat in de finale van een grandslamtoernooi heeft gestaan”, besluit Darcis.

Monsieur Coupe Davis kijkt alvast uit naar de voorbereiding die zich nu op gang kan trekken. “Ik ben uiteraard heel benieuwd en kijk ernaar uit om de sfeer van de Davis Cup opnieuw te mogen beleven”, geeft hij nog mee.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws