Home » Geen categorie » Darcis naar kwartfinale in Montpellier

Darcis naar kwartfinale in Montpellier

Darcis naar kwartfinale in Montpellier

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-125) heeft de kwartfinale bereikt op het ATP-toernooi van Montpellier (€ 494 310). Hij zette de Fin Jarkko Nieminen (ATP-66) in twee sets opzij.

Darcis is aan een sterke reeks bezig in het Franse Montpellier. Met zijn zege op de Fin boekte hij al zijn vijfde overwinning op rij. Hij staat nu voor het eerst sinds augustus 2012 (Winston-Salem) terug in de kwartfinales van een ATP-toernooi.

De eerste set ging vlot met 6-2 naar de Belg. In de tweede set bood Nieminen meer weerwerk en moest een tiebreak voor de beslissing zorgen. Hierin was de Luikenaar de sterkste met 7-3. Darcis kon regelmatig terugvallen op zijn goede service en sloeg in totaal acht aces tegen de 33-jarige Fin.

In de kwartfinale zal Darcis het alleszins opnemen tegen een thuisspeler. Het duel tussen eerste reekshoofd Gael Monfils (ATP-20) en Kenny De Schepper (ATP-104) wordt vanavond pas afgewerkt. Darcis speelde reeds tegen beide heren, maar kon nooit zegevieren. Twee jaar geleden verloor hij van De Schepper op het graveltoernooi van Casablanca. Tegen Monfils verloor Darcis twee maal op het ATP-niveau, één keer exact vijf jaar geleden in Montpellier.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws