Home » ATP » Darcis neemt afscheid van Belgisch publiek en krijgt lifetime achievement award

Darcis neemt afscheid van Belgisch publiek en krijgt lifetime achievement award

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-179) heeft zijn laatste officiële wedstrijd in België gespeeld op de European Open in Antwerpen (ATP 250). De Luikenaar verloor in twee sets van Fransman Gilles Simon (ATP-47).

Simon en Darcis zijn leeftijdsgenoten en kennen elkaar erg goed. Ze speelden reeds drie keer tegen elkaar, de Belg trok in twee vorige duels aan het langste eind. Hun laatste ontmoeting dateert wel van Amersfoort in 2007, toen klopte Darcis de Fransman in de tweede ronde en won hij later het toernooi.

Darcis begon aarzelend aan zijn afscheidstoernooi voor eigen publiek, de Luikenaar maakte erg veel foutjes en keek al snel tegen een 0-3 achterstand aan. De spanning werkte verlammend voor onze landgenoot en pas in het zesde game kon hij een opslagspelletje winnen. Simon kende echter geen genade met zijn vriend en won de eerste set met 1-6 na amper 25 minuten.

In de tweede set miste Darcis zijn start niet, hij wist zijn eerste opslaggame te winnen. Daarna schakelde Simon echter opnieuw een versnelling hoger. De Fransman ging nogmaals door de opslag van de Luikenaar en maakte het daarna af op eigen opslag. Simon greep de tweede set met 2-6, de partij duurde iets meer dan een uur. In de tweede ronde neemt Simon het op tegen zesde reekshoofd Jo-Wilfried Tsonga (ATP-36), de Fransman klopte de Italiaan Lorenzo Sonego (ATP-56) met 6-3 en 6-4.

Lifetime achievement award

Steve Darcis - © Melissa Van de Wiele
Steve Darcis – © Melissa Van de Wiele

Darcis werd na afloop nog in de bloemetjes gezet door toernooidirecteur Dick Norman en André Stein. In een videomontage werd er teruggeblikt op alle mooie momenten uit zijn carrière en Monsieur Coupe Davis kreeg ook een lifetime achievement award. “Bedankt aan iedereen die me hier vandaag kwam steunen, aan al mijn fans, mijn team, mijn familie. Al die mooie momenten terugzien was best emotioneel, ik kijk tevreden terug op mijn carrière”, sprak Darcis het publiek toe.

[alert type=”info” title=”Tickets”]Wil je graag tickets voor de European Open? Klik hier![/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden