Home » Grand Slam » US Open » Darcis niet opgewassen tegen opslagkanon Federer

Darcis niet opgewassen tegen opslagkanon Federer

Steve Darcis (ATP-66) heeft niet voor een stunt kunnen zorgen tegen nummer twee van de wereld Roger Federer. In de tweede ronde van de US Open was hij niet opgewassen tegen een indrukwekkend serverende Federer en verloor hij in drie korte sets.

Darcis speelde op 31-jarige leeftijd voor het eerst in zijn carrière tegen Federer. Hij botste op een sterk spelende nummer twee van de wereld. Federer sloeg maar liefst elf aces in de match en verzilverde zeven breakpunten tegen onze landgenoot. In de eerste set ging de Zwitser in het derde game door de opslag van onze landgenoot. Federer liet geen spelletje meer liggen en snelde in tweeëntwintig minuten naar setwinst met 6-1.

In de tweede set kon Darcis twee spelletjes op zijn opslag behouden maar werd hij ook opnieuw twee keer gebroken door Federer. De nummer twee van de wereld serveerde op een hoog niveau en gaf zo Darcis geen enkele kans op een breakpunt. De 31-jarige Belg kon in de tweede set slechts twee spelletjes op de opslag van Federer winnen. Na 32 minuten greep de Zwitser dan ook de tweede set met 6-2.

In de derde set kwam Darcis snel op een 5-0-achterstand. Onze landgenoot kon nog één spelletje winnen tegen de Fed Express maar na 1 uur en 20 minuten stond de eindscore op het scorebord: 6-1,6-2 en 6-1. Voor Federer is het zijn 26e (!) zege tegen een Belgische tegenstander. Zijn laatste nederlaag dateert uit de Davis Cup van 1999 tegen Xavier Malisse. Federer hoopt op de US Open zijn achttiende grandslam te veroveren en moet in de derde ronde aan de bak tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber (ATP-29).