Home » Geen categorie » Darcis onderuit in felbevochten match

Darcis onderuit in felbevochten match

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale in Montpellier. Het Franse achtste reekshoofd Benoit Paire was in 3 sets te sterk.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In de eerste set was het onze landgenoot die ondanks 8 aces van de boomlange Fransman een break meer kon forceren dan zijn tegenstander. De Belg stond stevig te serveren en kon Paire vaak achteruit dringen, waardoor de 6-4 een terechte uitslag was.

Set twee toonde vooral beter serveerwerk van de Fransman, die gedurende de hele set geen enkel breakpunt moest toestaan. Darcis kreeg wel 2 breakpunten te slikken, maar werkte deze beide vakkundig weg. Zo kwam het op een tiebreak aan, waarin de Paire snel uitliep tot een 5-0 voorsprong. De Waal kon echter nog een heuse comeback plaatsen en maakte in een mum van tijd 5-5 gelijk. Bij 9-10 in het voordeel van de Franse reus, was het net spelbreker wanneer de bal doods aan de zijde van Darcis op de grond viel.

Aangeslagen begon onze landgenoot aan de derde set, waardoor hij direct zijn service moest inleveren. Hij kon deze break achterstand nooit meer goed maken, en verloor op die manier deze intense match met 6-4 6-7(11) 4-6.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER