Home » Geen categorie » Darcis ontmoet jong Russisch talent in Winston Salem, Bemelmans speelt kwalificaties

Darcis ontmoet jong Russisch talent in Winston Salem, Bemelmans speelt kwalificaties

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-64) staat rechtstreeks op de hoofdtabel van het toernooi van Winston Salem (Verenigde Staten, $ 664 825) en treft in de eerste ronde een Russische tennisbelofte. Ruben Bemelmans (ATP-100) moet de kwalificaties overleven om de hoofdtabel te bereiken.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Darcis moest begin deze week opgeven op het challengertoernooi van Meerbusch (Duitsland, € 43 000). Zijn rugblessure belet hem evenwel niet om opnieuw in actie te komen.

Steve Darcis - © Melissa Van de Wiele
Steve Darcis – © Melissa Van de Wiele

De Belgische nummer twee speelt volgende week in Winston Salem waar hij rechtstreeks op de hoofdtabel staat. In de eerste ronde krijgt de Belgische nummer twee een lastige klus tegen de 19-jarige Rus Andrey Rublev (ATP-55). Het jonge talent klom dit jaar al van nummer 152 naar nummer 55 en won eerder deze maand de eerste titel van zijn carrière in het Kroatische Umag.

Ruben Bemelmans - © Kate (flickr)
Ruben Bemelmans – © Kate (flickr)

Nummer 100 Bemelmans moet eerst de kwalificaties in Winston Salem spelen. Hij is het derde reekshoofd in de kwalificaties en treft in de eerste kwalificatieronde de Kroaat Borna Gojo (ATP-808). Als de Limburger twee rondes wint, bereikt hij de hoofdtabel.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER