Home » Grand Slam » Roland Garros » Darcis op zucht van hoofdtabel Roland Garros

Darcis op zucht van hoofdtabel Roland Garros

Darcis op zucht van hoofdtabel Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-104) heeft zich vandaag geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van Roland Garros. Hij versloeg de Slovaak Jozef Kovalik (ATP-233) in twee sets: 6-3 en 7-5.

Als derde reekshoofd in deze kwalificaties is het allesbehalve een onmogelijke opdracht voor de Waal om op de hoofdtabel van de twee Grand Slam van het jaar te raken. Het was dan ook geen verrassing dat hij vandaag de maat nam van de 20-jarige Slovaak. In de laatste kwalificatieronde wacht ook een haalbare kaart. Daarin neemt Darcis het op tegen de winnaar van het duel tussen de Fransman Pierre-Hughes Herbert (ATP-229) en de Duitser Simon Greipel (ATP-140).
Darcis is overigens niet de enige Belg die nog in actie komt in de tweede ronde. Ook Ruben Bemelmans (ATP-146) en Arthur De Greef (ATP-221) zijn nog volop in de running voor een plaats op het Parijse gravel. Bemelmans neemt het later op tegen de 25-jarige Spanjaard Pere Riba (ATP-475), De Greef moet de baan op tegen de Fransman Axel Michon (ATP-319). Er nemen geen Belgische vrouwen deel aan het kwalificatietoernooi.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws