Home » Davis Cup » Darcis past voor Davis Cup en laat zich opereren

Darcis past voor Davis Cup en laat zich opereren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-124) past dan toch voor het Davis Cup-duel met Kroatië begin maart. De Luikenaar laat zich vrijdag opereren en zal zes tot zeven weken buiten strijd zijn.

Darcis sukkelde opnieuw met een polsblessure en haakte de knoop door om zich te laten opereren. “De beslissing viel gisterenavond.. een nieuwe operatie.. geen Davis Cup en binnen zes weken kan ik hervatten”, aldus Darcis op twitter.

Darcis gaf meer uitleg aan Patrick Haumont: “Vrijdag laat ik me in Luik opereren, de dokters hebben hebben me gevraagd om één maand complete rust te nemen alvorens de trainingen te hervatten. Ik zal dus zes à zeven weken buiten strijd zijn. Ik had ervoor kunnen kiezen om de operatie uit te stellen, maar dan nog was ik onzeker geweest voor de Davis Cup én bovendien was Roland Garros dan in gevaar.”.

Darcis bracht onmiddellijk kapitein Johan Van Herck op de hoogte. De kapitein steunde zijn poulain op Facebook: “Veel sterkte Steve, het team staat achter jou! Maandagavond volgt de defintieve selectie”.

In de wandelgangen circuleren de namen van Arthur De Greef (ATP-214) en Joris De Loore (ATP-312) als mogelijke vervangers. De Greef staat deze week in de kwartfinale in Murcia, De Loore stuntte tegen het eerste reekshoofd in New Delhi.

Bon courage Steve Darcis , l'équipe est derrière et avec toi. Sélection définitive lundi soir #CmonBelgiumVeel sterkte…

Geplaatst door Johan Van Herck op donderdag 18 februari 2016

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS