Home » Geen categorie » Darcis: “Roland Garros halen wordt moeilijk”

Darcis: “Roland Garros halen wordt moeilijk”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-77) heeft aan Sporza meer uitleg gegeven over zijn blessure en lange revalidatie. Roland Garros halen wordt erg nipt voor de Luikenaar.

Darcis maakte vorige week bekend dat hij een aantal maanden buiten strijd zal zijn met een elleboogblessure. Aanvankelijk was er sprake van twee à drie maanden, maar het zou nog wat langer kunnen duren eer we Shark terugzien op de tenniscourts. De Luikenaar sprak met verschillende dokters over zijn blessure, en als hij nog enkele jaren wil blijven tennissen dan moet hij nu verplicht rust nemen.

Na een korte vakantie zal Darcis zich laten behandelen aan de elleboog. Daarna zijn hij twee tot drie maanden geen tennisracket kunnen aanraken. Hij schat tegen eind mei opnieuw klaar te zijn om te spelen.

“Dankzij mijn beschermde ranking zal ik gelukkig niet veel posities verliezen. Eind mei zal ik opnieuw in actie kunnen komen, Roland Garros start op 27 mei, dus dat wordt heel erg nipt. Het belangrijkste is dat ik opnieuw kan spelen zonder pijn. Ik wil honderd percent zijn voor Wimbledon, maar als het lukt om deel te nemen aan Roland Garros, dan zal ik dat ook gewoon doen”, aldus Darcis.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS