Home » Geen categorie » Darcis ronde verder in Noumea, opgave De Greef

Darcis ronde verder in Noumea, opgave De Greef

Darcis ronde verder in Noumea, opgave De Greef

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-158) is het jaar gestart met een zege. In de eerste ronde van het Challengertoernooi van Noumea ($ 75 000) was hij in drie sets te sterk voor zijn Braziliaanse tegenstrever. Arthur De Greef (ATP-234) moest geblesseerd de strijd staken.

In zijn eerste wedstrijd van 2015 moest Darcis het opnemen tegen Fabiano De Paulo (ATP-217). In een spannende eerste set trok de Braziliaan aan het langste eind in de tiebreak 6-7(5). Daarna kwam Darcis op kruissnelheid, en met 6-3 6-0 wist hij toch het laken naar zich toe te trekken.

Na afloop juichte Darcis op Twitter :

“De eerste wedstrijd van het jaar is altijd moeilijk” #lastigmaareengoeieoverwinning #veelwind #morgenbeter”

De Greef, die het einde van het seizoen miste door een meniscusoperatie, kwam voor het eerst terug in actie na zijn blessure. Tegen het Spaanse zevende reekshoofd Adrian Menendez-MacEiras (ATP-146) moest hij echter bij 1-3 achterstand opgeven wegens een verrekking aan de linkerdij. De Greef hoopt klaar te geraken voor de kwalificaties van de Australian Open.

In de tweede ronde moet Darcis het opnemen tegen derde reekshoofd Horacio Zeballos (ATP-119) uit Argentinië. In het dubbelspel werd hij uitgeschakeld aan de zijde van de Fransman Gianni Mina.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws