Home » Grand Slam » Roland Garros » Darcis sneuvelt ook op Roland Garros

Darcis sneuvelt ook op Roland Garros

Darcis sneuvelt ook op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-78) is er niet in geslaagd om de tweede ronde te bereiken op Roland Garros. Hij verloor in drie sets van de Italiaan Simone Bolelli (ATP-59).

Darcis keerde op het gravel van Parijs terug na een maand afwezigheid door een polsblessure. Hij speelde in de eerste ronde tegen de hoger gerangschikte Italiaan Simone Bolelli (ATP-59). Onze landgenoot leidde in de onderlinge duels echter wel met 2-1.

In de eerste set kon Darcis geen vuist maken tegen Bolelli. De Italiaan brak door de opslag van Darcis en pakte de set met 6-3. In de tweede set herhaalde hetzelfde patroon zich. De Belg kon geen breakkans bemachtigen en verloor zelf opnieuw zijn opslag en de set met 6-4. In de derde set begon de 31-jarige speler wel beter te serveren met vier aces maar moest hij opnieuw het onderspit delven met 6-3. Tennisplaza België ving op dat Darcis last heeft van een nieuwe blessure aan zijn voet. Het is nog onbekend hoe ernstig deze blessure is maar de Waal gaf na zijn match zelf toe dat hij kampte met een voetblessure en dat hij binnenkort medisch onderzocht wordt. Door Darcis’ nederlaag, scoren de Belgen op dag 2 van Roland Garros amper 1 op 4. Enkel David Goffin kon zich plaatsen voor de tweede ronde.

[alert type=”info” title=”Roland Garros: eerste ronde”]Simone Bolelli (ITA) – Steve Darcis 6-3 6-4 6-3 [/alert]

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws