Home » European Open » Darcis stoot door op European Open na opgave tegenstander

Darcis stoot door op European Open na opgave tegenstander

Darcis stoot door op European Open na opgave tegenstander

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de European Open in Antwerpen (België, € 660 375) heeft Steve Darcis (ATP-65) de tweede ronde bereikt. Zijn tegenstander Cedrik-Marcel Stebe (ATP-78) gaf op in de derde set.

Darcis begon goed aan de partij en ging al snel door de opslag van de Duitser. Stebe wist echter terug te breaken en hing de bordjes opnieuw gelijk. Bij 4-4 kon Darcis enkele kansjes niet benutten, wat hem zichtbaar frustreerde. Bij 4-5 moest hij serveren om in de set te blijven en hij kwam meteen 0-40 achter. Een afzwaaier op het eerste setpunt resulteerde in 4-6 setwinst voor Stebe.

Ook in de tweede set waren beide spelers aan elkaar gewaagd. In het vijfde spelletje kreeg de 33-jarige Luikenaar twee breakpunten en bij het tweede was het raak. Enkele games later verloor Darcis echter opnieuw zijn opslag en de stand was terug in evenwicht: 4-4. De Duitser werd echter opnieuw gebroken en Darcis kon het daarna moeizaam afmaken op eigen service. De set ging met 6-4 naar de Luikenaar.

Blessure

Na de tweede set vroeg de Duitser een medical time out aan en hij verloor ook meteen zijn eerste opslagspelletje van de derde set. Bij voordeel voor Darcis in de tweede game gaf Stebe er de brui aan, hij had teveel last van een blessure aan de rechterpols.

“Het was geen grootse match, maar ik ben blij dat ik volgehouden heb. Het was heel leuk om voor zoveel publiek te spelen, ik kijk al uit naar morgen”, aldus Darcis die in de tweede ronde mag aantreden tegen vijfde reekshoofd David Ferrer (ATP-31)

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws