Home » Geen categorie » Darcis strijdend voorbij thuisspeler

Darcis strijdend voorbij thuisspeler

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-50) heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de tweede ronde van het challengertoernooi van Bordeaux (Frankrijk, € 106 000). Hij versloeg Laurent Lokoli (ATP-274) in drie sets. 

Darcis, het eerste reekshoofd op de BNP Paribas Primrose, had het niet onder de markt tegen de jonge Lokoli. Beide spelers hielden elkaar in evenwicht in de openingsset, ze konden elk twee keer door de opslag van de ander gaan. In de tiebreak moest Darcis nipt de set aan de Fransman laten.

In de twee volgende manches krikte Darcis zijn niveau een stuk omhoog. Hij kwam niet meer in gevaar tijdens zijn eigen opslagspelletjes en kon zo de druk verhogen op Lokoli. Dit deed hij met succes want de volgende twee sets gingen naar de Belg. Na 2u32 stond de 6-7 (5), 6-3 en 6-3 eindstand vast.

In de volgende ronde komt Darcis uit tegen de winnaar van het duel tussen Geoffrey Blancaneaux (ATP-451) en Maximo Gonzalez (ATP-165). Eerder wist Arthur De Greef (ATP-138) zich al te plaatsen voor de tweede ronde.

koen

koen

MEER NIEUWS