Home » Geen categorie » Darcis stunt tegen nummer 34 van de wereld

Darcis stunt tegen nummer 34 van de wereld

Darcis stunt tegen nummer 34 van de wereld

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis heeft een knappe stunt neergezet op het Challengertoernooi van Irving (Verenigde Staten, $ 125 000). Hij ging in drie spannende sets voorbij eerste reekshoofd Jeremy Chardy (ATP-34).

In de eerste ronde in Irving versloeg Darcis de Brit James Ward (ATP-108) in twee sets. Onze landgenoot had in de tweede ronde een zware opgave tegen het Franse eerste reekshoofd en nummer 34 van de wereld Chardy. In de onderlinge duels tussen Darcis en Chardy stond het 1-1.

Darcis begon sterk aan de match en ging meteen twee keer door de opslag van Chardy. The Shark behield zelf zijn opslag en pakte de eerste set met 6-3. In de tweede set bracht Chardy de stand in evenwicht met 6-4. In de beslissende derde set benutte Darcis echter opnieuw een breakpunt en maakte hij de match met 6-3 af na een match van bijna twee uur. De Luikenaar, die één week geleden 31 jaar werd, geeft zichzelf een mooi verjaardagscadeau met zijn eerste zege tegen een top 35-speler sinds de sensationele stunt tegen Rafael Nadal in de eerste ronde van Wimbledon in 2013. In de kwartfinale moet Darcis het opnemen tegen de 20-jarige Brit Kyle Edmund (ATP-153) die het achtste reekshoofd uitschakelde.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws