Home » European Open » Darcis temt Franse ‘enfant terrible’ op European Open

Darcis temt Franse ‘enfant terrible’ op European Open

Darcis temt Franse ‘enfant terrible’ op European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-120) heeft de tweede ronde bereikt op de European Open (€ 635 645). In zijn eerste wedstrijd was hij in drie sets te sterk voor de Fransman Benoît Paire (ATP-42), die een frustrerende avond kende.

De eerste set startte niet al te best voor Darcis die meteen zijn opslaggspelletje verloor. Hij zette het verlies echter onmiddellijk recht. Beide mannen hielden elkaar in evenwicht en Darcis zette Paire geregeld onder druk op zijn opslag, tot grote frustratie van de Fransman die een warning kreeg voor racket abuse. In de tiebreak leek de set de kant van Darcis op te gaan, die 6-3 voorkwam en drie setpunten kreeg. Darcis kon ze echter niet benutten en een volley belandde pijnlijk in het net. De set ging alsnog met 6-7(8) naar de Fransman.

In de tweede set forceerde Darcis een snelle break die hij daarna bevestigde met opslagwinst: 3-1. De Fransman deed geen enkele moeite meer, smeet zijn racket nog eens weg, en liet de set lopen. Darcis won de tweede set makkelijk met 6-1.

Benoît Paire - © Philippe Buissin (Imagellan)
Benoît Paire – © Philippe Buissin (Imagellan)

In de derde set ging Darcis meteen door de opslag van de Fransman. Paire brak nog wel eens terug, maar Darcis sloeg meteen toe in het volgende game. Darcis kreeg de kans om de wedstrijd bij 5-3 uit te serveren, maar Paire ontbond nog eens al zijn duivels en ging door de opslag van onze landgenoot. Het publiek moedigde Darcis aan om te breaken en bij het derde matchpunt was het raak: 6-4.

In de volgende ronde wacht een duel met de Roemeense kwalificatiespeler Marius Copil (ATP-198), die zesde reekshoofd Joao Sousa (ATP-33) naar huis stuurde.

Darcis was na afloop opgetogen over zijn zege: “Het was geen grootse overwinning maar het doet deugd. De eerste set verliezen deed pijn, maar ik heb goed gereageerd. Met Paire moet je vooral op jezelf focussen en elk punt moet je ervoor blijven gaan. Het is mooi om opnieuw een ATP-toernooi te spelen.” Op de vraag of hij een kwartfinale tegen Goffin zag zitten zei de Luikenaar: “Dat zou mooi zijn voor het publiek, maar we moeten beiden nog een wedstrijd winnen morgen.”

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws