Home » Geen categorie » Darcis: “Tennis kost me 100 000 euro per jaar”

Darcis: “Tennis kost me 100 000 euro per jaar”

Darcis: “Tennis kost me 100 000 euro per jaar”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Honderdduizend euro. Dat is wat Steve Darcis (ATP-76) per jaar uitgeeft aan tennis. Dat vertelt de Belg zonder schroom zelf in een interview met Le Vif. “Gelukkig geraak ik momenteel weer zonder problemen binnen op de grote toernooien”, relativeert hij.

Na een jaar vol blessureleed verzekerde Darcis zich enkele maanden geleden opnieuw van een plaats in de top 100 van het mannentennis. “Gelukkig maar, want de kosten die een tennisser moet maken zijn niet te onderschatten”, vertelt hij in de Franstalige krant Le Vif. “Hoeveel kosten ik precies maak, is moeilijk in te schatten. Alles hangt af van de toernooien en van hoeveel volk ik er mee naartoe neem. Meestal word ik vergezeld door een coach en een kine en dan lopen de kosten uiteraard al snel hoog op. Laat ons zeggen dat één tennisseizoen mij honderdduizend euro kost.”

De Belg heeft het geluk dat hij opnieuw tot de top 100 van de wereld behoort en dus meestal automatisch geplaatst is voor de grote toernooien waar veel geld te rapen valt. “Het is dag en nacht met vorig jaar. Toen ik Futures moest spelen, zag ik het saldo op mijn bankrekening week na week krimpen.” Naast het prijzengeld, kan Darcis ook rekenen op gulle sponsors en dus klaagt de Belg niet over zijn inkomen. “Ik krijg per jaar achttien rackets toegestuurd en outfits van mijn kledingsponsor. Daarnaast steunt o.a. de federatie (AFT) mij ook.”

Of Darcis als top 100-speler nog moet werken als hij op tennispensioen gaat? “Jep, ik ben Federer of Nadal niet. Lang zal ik niet toekomen met mijn geld, maar dat is ook niet erg. Na mijn carrière zou ik graag coach worden of een tennisschool openen.”
 
[alert type=”info” title=”Kosten drukken met Airbnb”]Een tip voor Darcis om de kosten op het circuit te drukken: Airbnb. Het fenomeen, waarbij gasten ruimtes bij verhuurders kunnen boeken en waar mensen die plek over hebben in contact kunnen komen met degenen die op zoek zijn naar een plek om te verblijven, heeft sinds kort ook zijn intrede gedaan in de tenniswereld. Om de hoge hotelkosten te drukken, doen steeds meer spelers en speelsters beroep op Airbnb. Zo ook Bob Bryan, ‘s werelds nummer 1 in het dubbelspel bij de mannen. “Eén van de hotels die ons door de organisatie van Roland Garros voorgesteld werden om te verblijven, kostte bijna 350 euro per nacht. Dan is het véél economischer en praktischer om een appartement te huren. Bijna iedereen op de tour doet dit tegenwoordig.” Ook de Amerikaanse Irina Falconi (WTA-85) is een grote fan van Airbnb en weigerde om in Parijs op hotel te gaan. “Ik heb nu een eigen plekje waar ik mijn leventje kan leiden. Als ik wil koken, kook ik. Dit systeem is perfect.”[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws