Home » Grand Slam » Australian Open » Darcis tennist zich een weg naar de derde ronde

Darcis tennist zich een weg naar de derde ronde

Darcis tennist zich een weg naar de derde ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op de Australian Open heeft Steve Darcis (ATP-71) zich vanochtend kunnen plaatsen voor de derde ronde. Hij versloeg de jonge Argentijn Diego Schwartzman (ATP-54) in vier sets. 

Onze Belg serveerde sterk en kon op de beslissende momenten doordrukken. Darcis startte sterk aan de wedstrijd en kwam al gauw 4-0 voor. Bij 5-2 mocht Darcis serveren voor de eerste set maar moest zijn opslag inleveren. Dit zette hij meteen recht door weer door de opslag van Schwartzman te gaan. 6-3 voor Darcis.

In de tweede set kwam Darcis nooit echt in de problemen en had genoeg aan één break om de set te beslissen: 6-3. Aan het begin van de derde set kon de Argentijn vlug door de opslag van Darcis gaan. Dit kwam onze Belg niet meer te boven en moest de derde set aan Schwartzman laten: 2-6.

In de vierde set kon Darcis het verschil maken in het vijfde game na een fel bevochte game. Dit was voldoende om na tweeënhalf uur spelen de 6-3, 6-3, 2-6 en 6-4 eindstand op het scorebord te krijgen.

Beste resultaat op een Grand Slam

Tot dit jaar had Darcis nog geen enkele match op de hoofdtabel kunnen winnen op de Australian Open. Vandaag staat hij dus in de derde ronde waarmee hij zijn beste resultaat ooit op een grandslamtoernooi evenaart. In 2011 stond hij al eens in de derde ronde van Roland Garros. Door zijn sterke prestatie mag Darcis al dromen van een plaats in de top 60 van de wereld.

Darcis mag zich nu opmaken tegen de winnaar van het duel tussen Nick Kyrgios (ATP-13) en Andreas Seppi (ATP-89).

koen

koen

Meer nieuws