Home » Davis Cup » Darcis triomfeert in vier sets en bezorgt België eerste punt

Darcis triomfeert in vier sets en bezorgt België eerste punt

Darcis triomfeert in vier sets en bezorgt België eerste punt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-53) heeft België een belangrijk eerste punt bezorgd in de ontmoeting met Italië. Hij versloeg Paolo Lorenzi (ATP-38) in vier sets.

Darcis opende het duel tegen Italië in de Spiroudôme in Charleroi tegen Lorenzi, van wie hij nooit eerder kon winnen. Onze landgenoot begon goed aan de wedstrijd en zette Lorenzi regelmatig onder druk. ‘Shark’ dwong vijf breakpunten af, maar kon er geen enkel benutten. Dat kwam hem uiteindelijk duur te staan, Darcis maakte enkele foutjes in de tiebreak en geraakte gefrustreerd, die Italianen hielden het hoofd koel en wonnen de tiebreak met 6-7(3).

Darcis besefte dat hij zou moeten breaken en voerde de druk op Lorenzi aanzienlijk op. ‘Shark’ liep 5-0 uit en tankte zo het nodige vertrouwen, Lorenzi won nog één game maar de set ging met 6-1 naar Darcis. Ook in de derde set liep alles volgens plan voor Darcis, hij kwam nooit in de problemen, scoorde enkele schitterende punten en won de set met 6-1.

In de vierde set waren beide spelers meer aan elkaar gewaagd. In het belangrijke zevende game kreeg Lorenzi een eerste breakpunt, maar Darcis redde de meubelen. Bij 4-4 kreeg Lorenzi opnieuw kansen en deze keer was het wel raak, de Italiaan mocht bij 4-5 serveren voor de set. Darcis gaf zich echter niet gewonnen, dwong breakpunten af, en kwam terug tot 5-5. Een tiebreak moest de beslissing brengen en daarin kwam Darcis 6-0 voor, Lorenzi kwam nog terug tot 6-4 maar ging uiteindelijk toch in de fout. Darcis won de tiebreak met 7-6(4).

In de tweede wedstrijd op vrijdag neemt David Goffin (ATP-14) het op tegen Andreas Seppi (ATP-76).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws