Home » ATP » Darcis twee jaar na titel meteen onderuit in Bordeaux

Darcis twee jaar na titel meteen onderuit in Bordeaux

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-251) is er niet in geslaagd de tweede ronde van het ATP-toernooi van Bordeaux (Challenger, Frankrijk) te bereiken.

Darcis stond op het Franse gravel tegenover thuisspeler Johan Tatlot (ATP-252), die net één plaatsje hoger op de wereldranglijst prijkt. Onze landgenoot begint goed aan de wedstrijd en komt na een break in het vierde game op een comfortabele 4-1 voorsprong.

De Luikenaar kwam nog tot 5-2, vooraleer de motor begon te sputteren. Tatlot schakelde een versnelling hoger en bracht de bordjes in evenwicht. Darcis nam met 6-5 opnieuw de leiding, maar zijn Franse tegenstander sleepte een tiebreak uit de brand. Met 7-3 trok Tatlot bovendien aan het langste eind.

Aan het begin van de tweede set gaat Darcis meteen door de opslag van zijn opponent en loopt 2-0 uit. Tatlot laat zich echter niet van de wijs brengen en geeft de Belg een koekje van eigen deeg. Tot 3-3 kan Darcis aanklampen, maar dan gaat Tatlot erop en erover. Met 6-3 verzekert hij zich van een ticket voor de tweede ronde.

Daarin neemt hij het op tegen een andere Fransman, Grégoire Barrère (ATP-117). Voor Darcis, die het toernooi in 2017 op zijn naam wist te schrijven, is het einde verhaal.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden