Steve Darcis (ATP-251) is er niet in geslaagd de tweede ronde van het ATP-toernooi van Bordeaux (Challenger, Frankrijk) te bereiken.

Darcis stond op het Franse gravel tegenover thuisspeler Johan Tatlot (ATP-252), die net één plaatsje hoger op de wereldranglijst prijkt. Onze landgenoot begint goed aan de wedstrijd en komt na een break in het vierde game op een comfortabele 4-1 voorsprong.

De Luikenaar kwam nog tot 5-2, vooraleer de motor begon te sputteren. Tatlot schakelde een versnelling hoger en bracht de bordjes in evenwicht. Darcis nam met 6-5 opnieuw de leiding, maar zijn Franse tegenstander sleepte een tiebreak uit de brand. Met 7-3 trok Tatlot bovendien aan het langste eind.

Aan het begin van de tweede set gaat Darcis meteen door de opslag van zijn opponent en loopt 2-0 uit. Tatlot laat zich echter niet van de wijs brengen en geeft de Belg een koekje van eigen deeg. Tot 3-3 kan Darcis aanklampen, maar dan gaat Tatlot erop en erover. Met 6-3 verzekert hij zich van een ticket voor de tweede ronde.

Daarin neemt hij het op tegen een andere Fransman, Grégoire Barrère (ATP-117). Voor Darcis, die het toernooi in 2017 op zijn naam wist te schrijven, is het einde verhaal.

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.