Home » Geen categorie » Darcis verliest eervol van Djokovic

Darcis verliest eervol van Djokovic

Darcis verliest eervol van Djokovic

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-84) heeft op de Miami Open (ATP1000, $5,381,235) niet kunnen stunten tegen nummer 1 van de wereld Novak Djokovic (ATP-1). Hij maakte het Djokovic enkel lastig in de tweede set.

In de tweede ronde in Miami klopte Darcis knap dertigste reekshoofd Gilles Muller (ATP-36) en trakteerde zich zo op een duel met de Servische nummer 1 Novak Djokovic. In de eerste set was onze landgenoot niet opgewassen tegen Djokovic. Hij kon geen enkel spelletje winnen en na slechts 26 minuten stond er 6-0 op het scorebord.

Daarna vocht Darcis zich terug in de match. In de tweede set ging het duel gelijkopgaand tot 4-4. Bij 4-4 verzilverde Darcis een breakpunt en kon hij serveren voor de match. Djokovic brak echter meteen terug en maakte daarna de wedstrijd met 7-5 af. The Shark mag echter terugblikken op een knap toernooi en zal volgende week opnieuw een mooie sprong maken op de ATP-ranking naar de top 75. Door de uitschakeling van Darcis blijft enkel David Goffin (ATP-20) nog over in de Miami. Goffin plaatste zich knap voor de achtste finales en neemt het daarin op tegen nummer 5 van de wereld Kei Nishikori (ATP-5).

“Ik had graag nog een derde set gespeeld om er nog een beetje meer van te genieten, maar Djokovic wou het in twee sets doen”, reageerde Darcis op Twitter. “Het blijft wel een goeie week. Ik zal nu rusten, werken en weer vechten.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws