Home » Geen categorie » Darcis verovert eerste titel van 2016 in Lyon

Darcis verovert eerste titel van 2016 in Lyon

Darcis verovert eerste titel van 2016 in Lyon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-145) heeft een uitstekende week bekroond met de titel op de Open Sopra-Steria de Lyon (Gravel, € 64 000). In de finale van het challengertoernooi was hij in drie sets te sterk voor vijfde reekshoofd Thiago Monteiro (ATP-138).

Op weg naar de finale in Lyon versloeg achtste reekshoofd Darcis met Joris De Loore (ATP-252) en Kimmer Coppejans (ATP-145) twee landgenoten. In de halve finale ging hij in drie sets voorbij de Braziliaan Joao Souza (ATP-200). Vijfde reekshoofd Monteiro vormde in de finale het laatste obstakel voor de titel.

De partij begon niet goed voor onze landgenoot. Monteiro ging door Darcis’ opslag en greep de set met 6-3. In de tweede set zette de 32-jarige Belg orde op zaken met 6-2. Daarna maakte Darcis in de derde set korte metten met zijn tegenstander. Hij liet geen enkel spelletje meer liggen en snelde zo naar de eindzege: 3-6,6-2 en 6-0 na 1 uur en 31 minuten.

De eindzege in Lyon is een echte opsteker voor Darcis. Na zijn knappe prestatie op Roland Garros, bevestigt hij nu zijn sterke vormcurve. De laatste titel van Darcis dateerde van begin 2015, toen won hij het Challengertoernooi van Noumea. In totaal is het zijn zevende titel op het Challengertoernooi. Darcis wordt ook beloond met een sterke klim op de ATP-ranking en zal rond plaats 123 uitkomen.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws