Home » Geen categorie » Darcis verovert titel in Rennes

Darcis verovert titel in Rennes

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-253) heeft het Challengertoernooi van Rennes (€85 000) op zijn naam geschreven. In de finale was hij te sterk voor de Fransman Nicolas Mahut (ATP-102).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Voor Darcis was het de tweede finale op rij in een Challengertoernooi, vorige week moest hij zijn meerdere erkennen in David Goffin tijdens de Ethias Trophy in Bergen. Tegen de ervaren Mahut, die voor eigen publiek speelde, begon Darcis uitstekend aan de wedstrijd. In de eerste set moest hij geen enkel breakpunt toestaan, en ging hij twee keer door de opslag van zijn tegenstrever. Met 6-2 zette hij een eerst stap richting de titel.

In de tweede set kon Mahut een hele tijd aanklampen, maar uiteindelijk wist Darcis toch de break te forceren. Met 6-2 6-4 na 1 uur en 12 minuten zette hij de kroon op het werk, en pakte hij zijn eerste titel sinds 2011. Eerder was hij reeds de beste in het ATP-toernooi van Amersfoort (2007) en Memphis (2008) en schreef hij ook de challengertoernooien van Helsinki (2007), Cordenons (2010), Scheveningen (2011) en Trani (2011) op zijn naam.

Na bijna een jaar blessureleed duikt hij maandag opnieuw de top 200 binnen. Darcis neemt nu enkele weken rust, en zal zijn seizoen afsluiten met de Challengers van Genève en Mouilleron.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS