Home » Geen categorie » Darcis vliegt naar tweede ronde in Orléans

Darcis vliegt naar tweede ronde in Orléans

Darcis vliegt naar tweede ronde in Orléans

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-117) heeft zich vlot geplaatst voor de tweede ronde op het Challengertoernooi van Orléans (Hardcourt, €106 500). Hij klopte de Oekraïner Sergiy Stakhovsky (ATP-112) in twee sets.

Generatiegenoten Darcis en Stakhovsky speelden al voor de zesde keer tegen elkaar. In de onderlinge duels stond het 3-3 en in de huidige ranking volgde Darcis de Oekraïner op de voet. Het beloofde dus een spannende match te worden!

In de eerste set serveerden Darcis en Stakhovsky uitstekend. Darcis imponeerde met een eerste opslagpercentage van 79 procent, terwijl Stakhovsky zes aces uit zijn mouw schudde. In een beslissende tiebreak was onze landgenoot de sterkste met 7-3.

Darcis ging verder op zijn elan en brak in de tweede set door Stakhovsky’s panster. Hij verzilverde twee breakpunten en redde zelf vier breakkansen op zijn opslag. Darcis snelde naar de zege in de tweede set met 6-1 en stond zo na 1 uur en 23 minuten in de tweede ronde.

Darcis’ volgende tegenstander is vierde reekshoofd Jan-Lennard Struff (ATP-84) of de Rus Daniil Medvedev (ATP-136). Eerder ging Ruben Bemelmans (ATP-234) ook naar de tweede ronde in Orléans met een prachtige stunt!

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws