Home » Geen categorie » Darcis wint Belgische uitputtingsslag in Lyon

Darcis wint Belgische uitputtingsslag in Lyon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Steve Darcis (ATP-145) heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Open Sopra-Steria de Lyon (€ 64 000). Hij haalde het van landgenoot Kimmer Coppejans (ATP-145) na een gevecht van bijna drie uur.

Darcis vocht eerder deze week ook al een Belgisch duel uit in de eerste ronde, toen versloeg hij Joris De Loore (ATP-252) na drie spannende sets. De kwartfinale tegen Coppejans werd opnieuw een thriller. Darcis won de eerste set met 6-4 en mocht bij 5-4 serveren voor de wedstrijd. De Luikenaar kon verschillende matchpunten niet benutten, en Coppejans wist nog een tiebreak uit de brand te slepen. De Oostendenaar bracht met 6-7(4) de partij terug in evenwicht.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

In een spannende derde set kregen beide spelers kansen, maar uiteindelijk was het Darcis die de beslissende break forceerde. Hij won de derde set met 6-3 en mag zich nu opmaken voor een duel met vierde reekshoofd Carlos Berlocq (ATP-124) of Joao Souza (ATP-200) in de halve finale.

Coppejans (ATP D-561) en De Loore (ATP D-673) komen nog samen in actie in de halve finale van het dubbelspel.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Sander Gillé en Joran Vliegen - © European Open

Sandoran naar kwartfinale in Halle

Sander Gillé (ATP D-29) en Joran Vliegen (ATP D-28) hebben zich geplaatst voor de kwartfinale op grastoernooi van Halle (Duitsland, ATP 500). Ze gingen voorbij een Australisch duo.

LEES MEER