Home » Geen categorie » Darcis wint slijtageslag in Wroclaw

Darcis wint slijtageslag in Wroclaw

Darcis wint slijtageslag in Wroclaw

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-115) is doorgestoten naar de tweede ronde op de challenger van Wroclaw (Polen, $ 85000). Hij versloeg in een spannende driesetter de Poolse thuisspeler Michal Przysiezny (ATP-185).

Darcis is als tweede reekshoofd een van de favorieten op de eindzege in het Poolse Wroclaw. In de eerste ronde stond hij tegenover de zeventig plaatsen lager gerangschikte Pool Przysiezny. Het was het eerste duel tussen Darcis en Przysiezny.

In de eerste set gaven Darcis en Przysiezny elkaar geen duimbreed toe. Ze gingen allebei één keer door de opslag van hun tegenstander, waarna een tiebreak besliste over de eerste set. Daarin was onze landgenoot nipt de sterkste met 7-4. In de tweede set geraakte Przysiezny op dreef met de steun van het Poolse publiek. De 31-jarige Pool ging drie keer door de opslag van Darcis en snelde naar een 6-3-setwinst.

Darcis en zijn Poolse tegenspeler maakte er in de derde set een ware thriller van. Bij 5-4 op de opslag van Darcis kreeg Przysiezny een matchpunt maar onze landgenoot werkte de matchbal secuur weg. Daarna ging Darcis door de opslag van zijn tegenstander en kon hij bij 6-5 de match uitserveren. Przysiezny brak echter terug en sleepte zo een tiebreak uit de brand. In een spannende tiebreak haalde Darcis het nipt met 7-5 en plaatste zich zo na 2 uur en 41 minuten voor de tweede ronde. In de tweede ronde neemt Darcis het op tegen de Pool Łukasz Kubot (ATP-162) of de Italiaan Andrea Arnaboldi (ATP-210). Darcis is de enige overgebleven Belg in Wroclaw nadat Niels Desein eerder in het enkel- en dubbelspel werd uitgeschakeld.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws