Home » Geen categorie » Darcis zegeviert in Eupen

Darcis zegeviert in Eupen

Darcis zegeviert in Eupen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-406) heeft het ITF-toernooi van Eupen ($ 10 000) gewonnen. Hij versloeg in de finale de Duitser Richard Becker (ATP-375). Het is zijn eerste toernooizege dit jaar.

Deze ochtend moest de 30-jarige Darcis eerst nog zijn halve finale afwerken op het gravel van Eupen. In de halve finale versloeg onze landgenoot de Duitser Mats Moraing (ATP-637) met 2 keer 6-4.

In de namiddag volgde voor Darcis de finale van Eupen tegen opnieuw een Duitser, de 23-jarige Richard Becker (ATP-375). Becker, het vierde reekshoofd in Eupen, schakelde in zijn halve finale vrijdag de Luikenaar Julien Cagnina uit met 7-5 en 6-4.

Het begin van de finale was heel spannend. In de eerste set waren Darcis en Becker aan elkaar gewaagd en bracht een tiebreak de beslissing. Die tiebreak was een echte thriller waarin Darcis het nipt haalde met 7-5.

In de tweede set schakelde Darcis naar een hoger niveau. “The shark” brak 2 keer door de opslag van Becker en verloor nog maar 1 spelletje. Zo triomfeerde Darcis uiteindelijk met 7-6 en 6-1. Het F10 Futurestoernooi van Eupen is de eerste toernooizege van Darcis dit jaar. De 30-jarige Belg behaalde in totaal in zijn loopbaan al 14 titels, waarvan 8 Futures, 4 Challengers en 2 ATP-toernooien. De toernooizege is een opsteker voor Darcis na de vele blessurepech die hij dit jaar al heeft gehad.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws