Home » Xtra » Darcis: “Zit aan tachtig procent van mijn kunnen”

Darcis: “Zit aan tachtig procent van mijn kunnen”

Darcis: “Zit aan tachtig procent van mijn kunnen”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na zijn schouderblessure werkte Steve Darcis (ATP-163) het voorbije seizoen hard aan een terugkeer naar het hoogste niveau wat hem drie titels en meer dan driehonderd plaatsen winst op de wereldranglijst opleverde. “Ik ben er nog niet, maar in 2015 wil ik er wel meteen staan”, klinkt de Luikenaar strijdvaardig.

De overwinning op Rafael Nadal (ATP-3) in de eerste ronde van Wimbledon in 2013 zal later misschien wel als hét hoogtepunt uit Darcis’ tenniscarrière aanzien worden, al zette die onmiskenbaar knappe prestatie tegelijk ook een bijzonder zware periode in voor de Belg. Darcis lag maanden in de lappenmand en zakte daardoor weg tot de 483e plaats op de wereldranglijst. De Luikenaar vocht zich het voorbije halfjaar echter terug tot in de top 200 van het mannentennis en schreef sinds zijn comeback drie titels (één Challenger en twee Futures) bij op zijn palmares.

“Mijn schouder houdt goed stand, maar ik merk dat ik nog niet helemaal de oude ben”, blijft Darcis nuchter. “Mijn opslag zit nu bijvoorbeeld aan tachtig procent van mijn kunnen, maar gelukkig heb ik nog even tijd om mij voor te bereiden op 2015. Naast de Belgian Tennis Trophy (die over twee weken plaatsvindt in Luik, nvdr.) ga ik nog enkele demonstratietoernooien en interclubs spelen. Ik wil er volgend seizoen meteen staan.”

[alert type=”info” title=”Belgian Tennis Trophy”]Tickets voor de Belgian Tennis Trophy zijn nog steeds verkrijgbaar via de website van het evenement.[/alert]

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws