Home » Geen categorie » Darcis zwoegt zich naar duel met eerste reekshoofd

Darcis zwoegt zich naar duel met eerste reekshoofd

Darcis zwoegt zich naar duel met eerste reekshoofd

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Steve Darcis (ATP-158) heeft zich geplaatst voor de halve finale van het Challengertoernooi van Noumea ($ 75 000). Hij versloeg in drie sets de Fransman David Guez (ATP-208) en treft nu het eerste reekshoofd.

Darcis is goed begonnen aan het nieuwe tennisseizoen. Op de challenger van Noumea in Nieuw-Caledonië klopte hij in de achtste finale verrassend het derde reekshoofd en in de kwartfinale ging hij verder op zijn elan tegen de 32-jarige Fransman David Guez.

Onze landgenoot kreeg de zege echter niet cadeau van Guez. Darcis won de eerste set met 6-4 maar moest daarna de tweede set met 6-3 inleveren. In de derde set schakelde de 30-jarige Belg terug een versnelling hoger. Hij bereikte een eerste opslagpercentage van maar liefst 85 procent en brak twee keer door de opslag van zijn tegenstander. Na iets meer dan twee uur maakte Darcis de match af en verzekerde zich zo van een plaatsje bij de laatste vier in Noumea. In de halve finale moet hij het opnemen tegen het eerste reekshoofd, de 26-jarige Fransman Adrian Mannarino (ATP-44), die op nummer 44 van de wereldranglijst staat.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws