Home » Geen categorie » David Goffin bereidt zich al volop voor om volgende week te schitteren in Rome

David Goffin bereidt zich al volop voor om volgende week te schitteren in Rome

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

David Goffin (ATP-13) begon het jaar schitterend met een mooie prestatie op de Australian Open en twee halve finales in de Masters 1000-toernooien Indian Wells en Miami. De overschakeling op gravel was echter nog niet het succes waarop hij hoopte.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Zo verloor Goffin zowel in Monte Carlo, München als in Madrid verrassend van lager geklasseerde spelers. De beste Belgische speler laat zijn hoofd echter niet hangen en is al volop bezig met zijn training in Rome. Goffin vertelde op twitter dat hij al staat te popelen om te spelen in de Italiaanse hoofdstad. Daar start vanaf zondag het laatste Masters 1000-toernooi op gravel. Tevens zijn laatste toernooi voor de start van Roland Garros op 22 mei.

Het is nog een tweetal dagen wachten op de loting van Rome. David Goffin hoopt ongetwijfeld op een gunstige loting. Vorig jaar haalde hij kwartfinale in dit toernooi na een forfait van Andy Murray in de 1/8ste finale. Hij heeft dus heel wat ATP-punten te verdedigen. Bij een mindere prestatie is de kans reëel dat Goffin zijn dertiende plaats op de ranglijst niet zal behouden.

koen

koen

MEER NIEUWS