Home » ATP » David Goffin boekt in Barcelona eerste overwinning sinds februari tegen veteraan Lopez

David Goffin boekt in Barcelona eerste overwinning sinds februari tegen veteraan Lopez

David Goffin boekt in Barcelona eerste overwinning sinds februari tegen veteraan Lopez

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-99) heeft op het ATP-toernooi van Barcelona (Spanje, ATP 500) terug de smaak van het winnen geproefd. Hij won in de eerste ronde van de Spaanse veteraan Féliciano Lopez, die is teruggezakt naar ATP-593. Het werd 7-6 (3), 6-7 (4) en 6-0.

Eerste overwinning op gravel dit jaar

Voor onze landgenoot is dit de eerste overwinning op gravel dit seizoen. Vorige week verloor Goffin in Monte Carlo (Monaco, ATP 1000) van Diego Schwartzman (ATP-48). Vandaag had Goffin een zware kluif aan de ondertussen 41-jarige Lopez. De eerste twee sets werden beslecht in een tiebreak. In de derde set was het vat van Lopez leeg, het werd 6-0 voor onze Belg. Goffin speelt in de volgende ronde tegen de linkshandige Japanner Nishioka (ATP-35), die in de eerste ronde een bye kreeg.

Langste streak op Grand Slams

Het is Lopez’ 22e deelname aan het ATP-toernooi van Barcelona, een record dat hij mag delen met Roger Federer en Jimmy Connors. De voormalige nummer 12 van de wereld heeft nog een ander opmerkelijk record op zijn naam staan. Van Roland Garros 2002 tot aan Roland Garros 2022 was de Spanjaard aanwezig op de hooftabel van elk grandslamtoernooi, goed voor 79 opeenvolgende deelnames. Lopez is aan zijn laatste wedstrijden bezig en zal binnenkort naar alle waarschijnlijkheid op pensioen gaan.

Veroordeeld tot kwalificaties op Roland Garros?

Na de wedstrijd kreeg Goffin te horen dat hij kwalificaties moet spelen op Roland Garros (Frankrijk, Grand Slam). Dat komt omdat hij wat is weggezakt op de rangschikking. Positief is dat hij eerste reserve is, en dus mogelijk toch rechtstreeks op de hoofdtabel zal staan.

Kristof Smet

Kristof Smet

Meer nieuws