Home » Geen categorie » David Goffin moeizaam naar 2e ronde in Portugal Open

David Goffin moeizaam naar 2e ronde in Portugal Open

David Goffin (ATP-61) heeft op de Portugal Open in Oeiras de tweede ronde bereikt. Hij klopte thuisspeler Pedro Sousa (ATP-224) in drie sets: 7-6 (1), 4-6 en 6-4.

Hoewel de 24-jarige Portugees ruim 150 plaatsen lager gerangschikt staat dan onze landgenoot, had Goffin het niet onder de markt tegen de inwoner van Lissabon. In de eerste set kon Goffin pas afstand nemen na een tiebreak, die hij wel overtuigend met 7-1 won. De tweede set leek op hetzelfde scenario uit te draaien, tot bij een 4-5-achterstand Goffin een eerste breakpunt tegen kreeg. Het was voor Sousa meteen het goede.

In de beslissende derde set ging de Portugees door het tweede opslagspel van de Luikenaar en kwam zo op een 1-3-voorsprong. Dat was echter buiten Goffin gerekend, die meteen daarop de rebreak bewerkstelligde. Net op tijd hervond de Belg zijn beste vorm: bij 4-4 ging Goffin door de service van Sousa, waarop hij de wedstrijd uitserveerde.
Ondanks de overwinning is er een maand voor de start van Roland Garros toch nog werk aan de winkel voor Goffin, wil hij op het Grand Slamtoernooi de groten der tennisaarde opnieuw het vuur aan de schenen leggen.