Home » Xtra » David Goffin: “Op het einde van dit seizoen wil ik top 10 staan”

David Goffin: “Op het einde van dit seizoen wil ik top 10 staan”

David Goffin: “Op het einde van dit seizoen wil ik top 10 staan”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-22) tennist volgende week op het ATP-toernooi van Chennai (Indië) het nieuwe seizoen op gang. Als vierde reekshoofd is de Belg vrijgesteld in de eerste ronde en dus kon er zondag een Twitter live chat vanaf via het officiële Twitterkanaal van de Aircel Chennai Open. Opvallend: Goffin stak zijn ambitie voor 2015 niet onder stoelen of banken. “Ik wil op hetzelfde elan doorgaan als vorig jaar”, tweette hij.

Via de hashtag #askgoffin konden fans van over de hele wereld een half uur lang rechtstreeks vragen aan Goffin stellen. Heel wat fans polsten naar de ambities van de 24-jarige Belg, die meteen duidelijk maakte dat hij het groots ziet dit seizoen. “Natuurlijk ben ik tevreden met wat ik het voorbije jaar verwezenlijkt heb”, antwoordde Goffin toen iemand hem vroeg of hij “blij was met zijn prestaties in 2014?” De Belg benadrukte dat hij nu voornamelijk wil focussen op zijn spel en niet zozeer op zijn ranking. “Vorig jaar bereikte ik mijn hoogste positie ooit, maar ik wil nu vooral op hetzelfde elan blijven doorgaan. Natuurlijk hoop ik dat ik ook nog kan klimmen op de wereldranglijst. Eerst wil ik de top 20 bereiken, daarna ga ik voor een plaats in de top 10. Dat is mijn doel voor het einde van dit seizoen.”

De Belg liet ook zijn licht schijnen op de zogenaamde nieuwe generatie tennissers en is ervan overtuigd dat the big four (Novak Djokovic (ATP-1), Roger Federer (ATP-2), Rafael Nadal (ATP-3) en Andy Murray (ATP-6), nvdr.) niet onklopbaar zullen zijn in 2015. “Er zijn momenteel heel wat jonge, talentvolle kerels op het circuit zoals Milos Raonic (ATP-8) en Grigor Dimitrov (ATP-11). Ik zie veel mogelijkheden voor de toekomst.”

Hoewel het op het gravel van Roland Garros was dat Goffin in 2012 voor het eerst wereldwijde bekendheid vergaarde door er als lucky loser de vierde ronde te bereiken, zou hij het liefst van al op Wimbledon een grandslamtitel wegkapen. “Ik vind Wimbledon het mooiste en meest prestigieuze toernooi van het jaar”, gaf hij toe.

Persoonlijke weetjes

Veel fans probeerden via de Twitter live chat Goffin enkele persoonlijke weetjes te ontfutselen, maar daar zag de Belg geen graten in. Zo vertelde hij dat hij wellicht architect was geworden, mocht hij niet tennissen en verklapte hij zelfs dat hij al enkele gekke ervaringen met fans achter de rug heeft. “Sommigen sturen mij foto’s van zichzelf op via de post.”

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws