Home » Davis Cup » Davis Cup krijgt verrassende finale

Davis Cup krijgt verrassende finale

Davis Cup krijgt verrassende finale

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Davis Cup krijgt dit jaar een verrassende finale tussen Kroatië en Argentinië. De Kroaten versloegen Frankrijk met 3-2 en Argentinië zorgde voor een verrassing door titelverdediger Groot-Brittannië in eigen huis te kloppen.

Bij Frankrijk moesten Jo-Wilfried Tsonga (ATP-12) en Gaël Monfils (ATP-8) geblesseerd afhanken waardoor Richard Gasquet (ATP-17) en Lucas Pouille (ATP-18) last minute moesten aantreden. Gasquet won op vrijdag van Borna Coric (ATP-42) in drie sets, maar Marin Cilic (ATP-11) hing tegen Pouille de bordjes gelijk na een spannende viersetter.

In een spannende dubbelwedstrijd haalden Cilic (ATP D-266) en Ivan Dodig (ATP D-8) het van het Franse duo Pierre-Hugues Herbert (ATP D-2) en Nicolas Mahut (ATP D-1) met 7-6(6) 5-7 7-6(6) en 6-3. Op zondag zorgde Cilic dankzij een 6-3 6-2 en 7-5 zege tegen Gasquet voor het beslissende punt. Kroatië staat zo voor het eerst sinds 2005 opnieuw in de finale, en is gastland voor de finale.

In Glasgow stonden Andy Murray (ATP-2) en Juan Martin Del Potro (ATP-64) vrijdag tegenover elkaar in een bloedstollend duel. De Argentijn haalde het na meer dan vijf uur met 6-4 5-7 6-7 6-3 en 6-4 en bezorgde zo zijn land het eerste punt. Guido Pella (ATP-49) versloeg Kyle Edmund (ATP-55) en zo ging Argentinië met een verrassende 0-2 stand naar het dubbelduel. De Murray-broertjes wonnen in vier sets van Del Potro (ATP D-353) en Leonardo Mayer (ATP D-122) en Murray zorgde op zondag voor het tweede Britse punt door Pella te verslaan.

Del Potro gaf geblesseerd verstek voor het vijfde duel, waardoor Mayer (ATP-114) de arena in gestuurd werd tegen Dan Evans (ATP-53). De thuisspeler bezweek onder de druk van de natie in vier sets, en zo mag Argentinië dromen van een eerste eindzege in de Davis Cup. In 1981, 2006, 2008 en 2011 verloor Argentinië telkens de finale.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws