Home » Geen categorie » Davis Cup-team is Ploeg van het Jaar 2015

Davis Cup-team is Ploeg van het Jaar 2015

Davis Cup-team is Ploeg van het Jaar 2015

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het Sportgala is het Belgische Davis Cup-team verkozen tot Ploeg van het Jaar 2015. Ook in de andere categorieën waren er ereplaatsen voor tennisspelers.

In Hotel Le Plaza in Brussel werden zaterdagavond de beste Belgische sporters van 2015 in de bloemetjes gezet. Het Belgische Davis Cup-team mocht hierbij niet ontbreken na de prachtige prestaties die het team dit jaar neerzette. Voor het eerst sinds 1904 haalde België de finale van de Davis Cup, waarin in Flanders Expo het Groot-Brittannië van Andy Murray te sterk bleek. Het mooie parcours van het Belgische Davis Cup-team werd op het Sportgala dan ook bekroond met de uitverkiezing tot Ploeg van het Jaar, voor de Rode Duivels en de nationale U17-voetbalploeg.

Ereplaatsen voor Goffin, Gérard en Van Herck

In de verkiezing van Sportman van het Jaar ging de trofee naar voetballer Kevin De Bruyne. Net niet genomineerd voor een plaats bij de beste drie was David Goffin, die uiteindelijk als vierde eindigde. Bij de verkiezing Paralympiër van het Jaar mocht Joachim Gérard plaatsnemen op een mooie derde plaats, onder meer te danken aan zijn overwinning op de Weelchair Tennis Masters begin december. Tenslotte werd ook het werk van Davis Cup-kapitein Johan Van Herck bekroond met een tweede plaats in de verkiezing Coach van het Jaar, na voetbaltrainer Hein Vanhaezebrouck.

 

koen

koen

Meer nieuws