Home » Geen categorie » Davis pakt eerste WTA-titel in Auckland

Davis pakt eerste WTA-titel in Auckland

Davis pakt eerste WTA-titel in Auckland

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Amerikaanse Lauren Davis (WTA-61) schreef een stukje persoonlijke geschiedenis. Op de ASB Classic, een WTA-toernooi in Auckland (Nieuw-Zeeland, $226 750) veroverde ze haar eerste titel.

Davis stond tot voor kort niet om grote wapenfeiten bekend. Toch slaagde de 23-jarige dame uit Florida er afgelopen jaar niet alleen in An-Sophie Mestach (WTA-217), Alison Van Uytvanck (WTA-120) en Yanina Wickmayer (WTA-58) te verslaan, ze deed ook subtoppers als Monica Niculescu (WTA-38, Monica Puig (WTA-32) en Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-27) afdruipen. De Amerikaanse bereikte tweemaal de finale, maar wist nooit aan het langste eind te trekken.

Derde keer, goeie keer zal de Amerikaanse gedacht hebben vooraleer ze de degens kruiste met Ana Konjuh (WTA-47). In 2014 stonden de twee voor het laatst tegenover elkaar, op hetzelfde Nieuw-Zeelandse hardcourt. Davis had toen drie sets nodig om de toenmalige wildcard-speelster af te schudden.

Zo ver kwam het ditmaal niet. Davis nam een uitstekende start en gaf op eigen opslag geen duimbreed toe. Met haar stevige service zette ze de 19-jarige Kroatische onder druk. Een hoge foutenlast van Konjuh zorgde voor een vrij eenvoudige 6-3 setwinst.

In de tweede set bleef Konjuh worstelen met zichzelf. Ze sloeg dubbele fouten op de minst gepaste momenten en gaf Davis zo breakpunten en zelfs een matchpunt cadeau. Hoewel de statistieken voor beide speelsters niet bepaald spectaculair zijn, is het toch Davis die met 6-1 ook de tweede manche binnenhaalt.

Davis kan zo verdiend pronken met haar eerste WTA-titel, op haar favoriete toernooi dan nog. “Dit gevoel is onbeschrijfelijk, absoluut ongelooflijk”, vertelde ze na de wedstrijd. Konjuh van haar kant gaf toe teleurgesteld te zijn maar bewierookte haar tegenstander, “Ze speelde ongelooflijk en wist elke bal op de juiste plek te zetten”.

In het dubbelspel mochten Kiki Bertens (WTA D-37) en Johanna Larsson (WTA D-26) de trofee in de lucht steken. Ze wonnen met tweemaal 6-2 van Demi Schuurs (WTA D-70) en Renata Voracova (WTA D-62). Het is de derde titel op rij voor het duo, eerder wonnen ze ook in Linz en Luxemburg.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws