Home » Nieuws » De Belgen en Indian Wells 2023: een (pijnlijk) overzicht

De Belgen en Indian Wells 2023: een (pijnlijk) overzicht

De Belgen en Indian Wells 2023: een (pijnlijk) overzicht

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Na de uitschakeling van Elise Mertens (WTA-37) in de eerste ronde, lijkt Indian Wells (Verenigde Staten, WTA 1000) niet meteen een tennis paradijs voor enkele Belgen dit jaar.

#TennisParadise mag dan wel de officiële hashtag zijn van het toernooi, voor de Belgische tennisfans kon Indian Wells editie 2023 niet slechter beginnen.

België speelde niet alleen Mertens kwijt op dag 1, ook Alison Van Uytvanck (WTA-85) mocht al een kruis maken over haar Indian Wells. Ali heeft last van pijn aan de onderrug en trok zich last minute terug uit het toernooi.

Alle Belgische hoop in het enkelspel is nu gevestigd op Maryna Zanevska (WTA-78) en Ysaline Bonaventure (WTA-84). Zanevska lootte in haar eerste ronde Lauren Davis (WTA-47), Bonaventure mag zich opmaken voor Varvara Gracheva (WTA-66).

Bonaventure heeft dankzij haar knappe kwalificatietoernooi al het nodige wedstrijdritme in de benen.

Belgische dubbelhoop

Naast Zanevska en Bonaventure in het enkelspel, hebben de Belgen gelukkig ook enkele sterkhouders in het dubbelspel om naar uit te kijken.

Mertens (WTA D-13) is in de States, aan de zijde van de Australische Storm Hunter (WTA D-14), zesde reekshoofd. Samen nemen ze het in hun eerste ronde op tegen Paula Badosa (WTA D-325) en Elena Rybakina (WTA D-96).

Bij winst wacht misschien een Belgisch duel met Kimberley Zimmermann (WTA D-37) in ronde twee. Zij speelt opnieuw samen met Anna Bondar (WTA D-45).

In de andere helft van de dubbeltabel vinden we ook nog Kirsten Flipkens (WTA D-36) terug. Zij vormt een tandem met collega en vriendin Bethanie Mattek-Sands (WTA D-183).

Geen Belgische mannen

Bij de mannen staat er dit jaar geen enkele Belg op de hoofdtabel. David Goffin (ATP-40) is geblesseerd en Sander Gillé (ATP D-50) en Joran Vliegen (ATP D-51) stonden te laag gerangschikt voor een ticket voor het dubbelspel.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws