Home » Geen categorie » “De European Open is meer dan gewoon een toernooi”

“De European Open is meer dan gewoon een toernooi”

“De European Open is meer dan gewoon een toernooi”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Van 17 tot en met 23 oktober vindt in de Antwerpse Lotto Arena de European Open plaats, het eerste ATP-toernooi op Belgische bodem in achttien jaar. “Het wordt een uniek event”, zo vertelt organisator Kristoff Puelinckx aan SPORTNEXTBE.

Kristoff Puelinckx en Andy Hancock - © European Open
Kristoff Puelinckx en Andy Hancock – © European Open

Puelinckx mag dan (nog) niet zo bekend klinken in de tenniswereld, ambitie heeft de zakenman uit Gent des te meer. “Na achttien jaar vind ik dat België opnieuw klaar is voor een ATP-toernooi”, legt hij uit aan SPORTNEXTBE. “Kim Clijsters en Justine Henin hebben voor de nodige successen bij de vrouwen gezorgd, maar met David Goffin hebben we momenteel een ster in huis bij mannen en dat is wat je nodig hebt.”

“Wat de locatie betreft, is ons oog vrij snel op Antwerpen gevallen en hebben we heel bewust voor de Lotto Arena gekozen”, vertelt toernooidirecteur Andy Hancock dan weer. “Het stadion biedt plaats aan 4 500 toeschouwers en het zicht is overal goed. Bovendien speelt basketbalclub Antwerp Giants er normaal gesproken haar wedstrijden en dat maakt het een echte sports venue.”

Kinderen

“We werken nauw samen met Tennis Vlaanderen en we willen ook de kinderen gemotiveerd krijgen”, gaat Puelinckx verder. “Dit is meer dan gewoon een toernooi.”

“De reacties van de mensen zijn tot nu toe enthousiast en we hebben al veel tickets verkocht. Het toernooi is uiteraard een tennis event, maar we willen ook algemene sportfans interesseren. We richten ons niet alleen op de pure tennisfan. Ons doel is om het toernooi echt naar de mensen toe te brengen.”

[alert type=”info” title=”Uniek trainingsveld tegenover Centraal Station”]De organisatie van de European Open bedacht een erg unieke manier om het toernooi naar het publiek te brengen en iedereen te laten proeven van toptennis. “Op het Koningin Astridplein tegenover het Centraal Station van Antwerpen zal een trainingsveld aangelegd worden in een grote transparante tent”, vertelt communicatieverantwoordelijke Elke De Mayer. “Pendelaars en voorbijgangers kunnen dan topspelers zien trainen in het hart van de stad.”
 
Meer info:
– Adres: Koningin Astridplein, 2170 Antwerpen (tegenover het Centraal Station)
– Court onder tent met ramen (mogelijkheid voor het publiek om de trainingen door het raam te volgen)
– Openingsdatum: 7 oktober 2016 (TBC)
– Terrein: indoor (greenset)
– Aantal banen: 1
[/alert]

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws