Home » Geen categorie » De Greef blijft op een wolk tennissen

De Greef blijft op een wolk tennissen

De Greef blijft op een wolk tennissen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Arthur De Greef (ATP-386) blijft op een wolk tennissen. Op drie weken tijd tenniste hij een indrukwekkende statistiek bijeen: 11/12.

Nadat De Greef in Colombia eerst een ITF-titel won en daarna strandde in een finale, speelt hij er deze week op het challengertoernooi van Cali ($ 40 000 +H). In de eerste ronde schakelde hij al het vijfde reekshoofd uit, en een ronde later overleefde hij in drie sets. Yannik Reuter (ATP-320) stond ook dicht bij een kwartfinale, maar strandde uiteindelijk op de finishlijn.

Reuter moest het in de tweede ronde opnemen tegen achtste reekshoofd David Souto (ATP-209). Nadat de Belg de eerste set met 4-6 verloor, herpakte hij zich knap in de tweede: 6-3. De derde set bleef gelijk opgaan. En zoals het een echte nagelbijter betaamt, moest ook de deze beslist worden in een tiebreak. Twee punten kwam Yannik Reuter uiteindelijk te kort om het laken naar zich toe te trekken: 6-7 (5-7.) Het feit dat hij over de hele partij gezien vier punten meer had gewonnen, was na afloop van de match dan ook maar een schamele troost.

De partij van Arthur De Greef werd bijna even spannend. Ook hij moest de eerste set nog met 2-6 aan zijn tegenstander, de Colombiaan Carlos Salamanca (ATP-271),  laten, maar keerde de match om in de tweede set: 6-2. Ook in de derde set bleef De Greef aan het commando. Hij liet zijn greep op de wedstrijd niet meer los en hield zijn hoge niveau aan. Met 6-3 in de derde plaatste de Belg zich dan ook voor de kwartfinales. Daarin moet hij de baan op tegen derde reekshoofd James Ducksworth (ATP-147). Het wordt hun eerste ontmoeting.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws