Home » ATP » De Greef breekt de ban met toernooizege in Ostrava

De Greef breekt de ban met toernooizege in Ostrava

Na een moeilijke periode sluit Arthur De Greef (ATP-289) weer aan met een toernooizege. Hij kon vanop een set achterstand de titel winnen op het challengertoernooi in Ostrava (Tsjechië, € 64 000 + H).

Tot deze week kon De Greef dit seizoen slechts vijf wedstrijden winnen in elf toernooien. Deze week won hij er vijf op een rij en tankte een vat vol vertrouwen. Tegen de Kroaat Nino Serdarusic (ATP-241) kwam hij in de eerste manche op voorsprong, maar gaf deze uit handen. Even later moest hij de Kroaat laten voorgaan en stond op een set achterstand te staan.

De Greef knokte zich meer en meer in de wedstrijd en in een set met wisselende kansen wist hij de overmacht te grijpen. Hij won set twee en bracht de wedstrijd weer in evenwicht. In de derde en beslissende set stond er geen maat meer op de Belg en hij kwam op zijn eigen opslag nooit meer in gevaar. Na 1 uur en 54 minuten stond de 4-6, 6-4 en 6-2 eindstand op het scorebord.

Het tij lijkt gekeerd

In juni van 2017 bereikte De Greef zijn hoogste ranking ooit op de 113e plaats. Sinds dat hoogtepunt ging het bergaf voor de Belg die steeds verder terugviel in de ranking. Deze week balanceerde hij op de rand van de top 300 op de 289e plaats.

Dankzij zijn tweede overwinning op een challengertoernooi zal De Greef een mooie sprong maken. Hij zal ruim 70 plaatsen stijgen naar de 219e positie.