Home » European Open » De Greef en Darcis redden het net niet in dubbelspel European Open

De Greef en Darcis redden het net niet in dubbelspel European Open

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Arthur De Greef (ATP D-800) en Steve Darcis (ATP D-304) zijn er niet in geslaagd om de kwartfinale van het dubbeltoernooi van de European Open in Antwerpen (België, € 660 375) te bereiken. Ze verloren erg nipt van Scott Lipsky (ATP D-84) en Divij Sharan (ATP D-66).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

De Belgische tandem begon vrij nonchalant aan hun eerste dubbelpartij. In een mum van tijd stonden ze 0-3 achter, maar wat later vonden ze toch hun concentratie terug en kwamen ze terug tot 3-3. Na enkele solide servicegames moesten De Greef en Darcis bij 5-6 serveren om in de set te blijven. Enkele foutjes werden hen fataal en de set ging met 5-7 naar de Amerikaans-Indische tandem.

In de tweede set wist het Belgische duo een snelle break te forceren. De Greef en Darcis bleven strijden voor elk punt en bij 5-4 mocht Darcis uitserveren. Set twee ging met 6-4 naar de Belgen en een matchtiebreak moest over winst en verlies beslissen.

Darcis en De Greef leken elkaar perfect gevonden te hebben en brachten de ervaren dubbeltandem aan het wankelen met enkele erg knappe punten. Toch kwamen Lipsky en Sharan terug tot 8-8 en dankzij een knappe smash forceerden ze een eerste matchpunt. De bal van Darcis ging buiten en zo verloor het Belgische duo heel erg nipt de partij met 8-10 na 1 uur en 20 minuten.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS