Op de Open Sopra Steria de Lyon (Challenger, Frankrijk) kwamen vandaag twee landgenoten in actie. Zowel Arthur De Greef (ATP-179) als Steve Darcis (ATP-239) toonden hun kunnen.

De Greef was vrijgesteld in de eerste ronde en moest het nu opnemen tegen Uladzimir Ignatik (ATP-263). De heren waren vanaf de start enorm aan elkaar gewaagd. De Wit-Rus had 75 minuten nodig om de eerste set in een tiebreak naar zich toe te trekken.

Ignatik leek even te moeten bekomen van deze krachtinspanning en was duidelijk niet bij de les in de tweede manche. Na iets meer dan een half uur spelen stond de 6-0 in het voordeel van De Greef op het bord. Aan het begin van de derde en beslissende set vond Ignatik dan toch zijn tweede adem. Een heruitgave van de eerste set mondde opnieuw uit in een tiebreak. Wederom trok de Wit-Rus aan het langste eind.

Darcis stond in zijn tweede ronde tegenover Elias Ymer (ATP-140). De 23-jarige Zweed nam meteen het voortouw. Onze landgenoot won zijn eerste opslaggame maar daar bleef het dan ook bij. Met 6-1 snelde Ymer naar setwinst. In de tweede manche kan Darcis wat meer weerstand bieden maar moest toch het hoofd buigen, 3-6.

Deel:

Over de redacteur

Eindredacteur

Stuur Chloë een mail via Chloe.Lyssens.Danneboom@tennisplaza.be.