Home » Geen categorie » De Greef grijpt vanuit kwalificaties naast titel

De Greef grijpt vanuit kwalificaties naast titel

De Greef grijpt vanuit kwalificaties naast titel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Arthur De Greef (ATP-372) heeft in het Italiaanse Santa Margherita Di Pula de titel niet kunnen winnen. Op het plaatselijke Futurestoernooi ($ 10 000) had hij zes wedstrijden op rij gewonnen, maar in de finale was een Tsjech hem te slim af.

De Greef was te laat om zich in te schrijven voor de hoofdtabel en moest zich daardoor via de kwalificaties plaatsen voor het toernooi. Na vrij te zijn in de eerste ronde, verloor hij in de overige twee kwalificatierondes slechts drie games.

Daardoor kwam hij op de hoofdtabel in de rare situatie te zitten dat hij zowel het zesde reekshoofd als een kwalificatiespeler was. Hij liet het echter niet aan zijn hart komen en voor hij aan de finale begon had hij nog geen enkele set moeten prijsgeven, ook niet tegen het vierde of eerste reekshoofd. Maar zijn tegenstander, de Tsjech Adam Pavlasek (ATP-394), had als zevende reekshoofd eveneens nog geen set moeten prijsgeven.

Het beloofde dus een spannende wedstrijd te gaan worden, maar al bij al bleef die spanning een beetje uit. Pavlasek had gedurende de volledige partij de match in handen en liet De Greef nooit echt in zijn kansen geloven. Met tweemaal 3-6 verzekerde de Tsjech zich van de titel, terwijl de Belg zich gelukkig moest stellen met de finaleplaats.

Ook volgende week komt Arthur De Greef in actie in Italië. In Santa Margherita Di Pula (ITF $ 10 000) accepteerde hij een wildcard en komt hij in de eerste ronde uit tegen het Spaanse derde reekshoofd Roberto Carballes Baena (ATP-262).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws