Home » Xtra » De Greef kiest voor Franse coach

De Greef kiest voor Franse coach

De Greef kiest voor Franse coach

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Arthur De Greef (ATP-235) start 2015 aan de zijde van een nieuwe coach: Jean-René Lisnard. De 35-jarige Fransman stond begin 2003 in de top 80, en zal De Greef gedurende 12 à 15 weken begeleiden op het circuit.

De 22-jarige De Greef geniet niet meer van het jongeren-statuut van de AFT, en moet nu op eigen benen staan. Hij krijgt nog wel een beurs, en koos ervoor om voortaan te trainen in de academie van Lisnard in Cannes. “Naast de begeleiding van Lisnard kan ik nog altijd rekenen op mijn vader, mijn kiné of op Steve Darcis indien we samen een toernooi spelen. Darcis heeft me trouwens Lisnard aangeraden.”

Voor De Greef gaat het seizoen van start in Noumea, waar hij samen met Darcis zal deelnemen aan het Challengertoernooi dat op 5 januari van start gaat. “Het zal wellicht net lukken voor me”, zegt De Greef. ” Begin november blokkeerde ik mijn knie op training, en moest ik een operatie aan de meniscus ondergaan. Ik heb het einde van het seizoen gemist, en ben pas opnieuw aan het trainen. Momenteel speel ik aan 75 à 80% van mijn capaciteiten, maar tegen de kwalificaties van de Australian Open zou ik volledig hersteld moeten zijn”.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws