Home » Geen categorie » De Greef klopt achtste reekshoofd in Cassablanca

De Greef klopt achtste reekshoofd in Cassablanca

Arthur De Greef (ATP-241) gaat verder op zijn elan op het ATP 250-toernooi van Casablanca (€ 494 310) in Marokko. In de eerste ronde stuntte hij tegen achtste reekshoofd en top 70-speler Diego Schwartzman (AP-62).

De Greef is sterk op dreef op het graveltoernooi in Cassablanca. Hij knokte zich door de kwalificaties naar de hoofdtabel en stond in de eerste ronde tegenover het nummer 62 van de wereld en het achtste reekshoofd, de Argentijn Schwartzman.

Onze landgenoot stond bijna tweehonderd plaatsen lager dan zijn Argentijnse tegenstrever en begon dus als underdog aan het duel. De Greef verloor de eerste set met 6-4 en kwam op een break achterstand in de tweede set. Bij 5-4 mocht Schwartzman serveren voor de match en kreeg hij twee matchballen maar De Greef werkte de matchpunten weg en keerde terug in de wedstrijd. De 23-jarige Belg pakte de tweede set met 7-5 en bleef met vertrouwen spelen in de derde set. Hij kwam op een 3-0-voorsprong, liet zijn tegenstander niet meer terugkomen en maakte de match met 6-4 af. In de tweede ronde neemt De Greef het op tegen een andere kwalificatiespeler, de Brit Aljaz Bedene (ATP-99). Het wordt hun eerste onderlinge ontmoeting.

De Greef kreeg voor zijn stunt al felicitaties op Twitter van collega-tennissers Omar Salman (ATP-882), Jeroen Vanneste (ATP-848), Clément Geens (ATP-832) en Julien Cagnina (ATP-291).