Home » Geen categorie » De Greef naar tweede ronde in Ostrava

De Greef naar tweede ronde in Ostrava

De Greef naar tweede ronde in Ostrava

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Arthur De Greef (ATP-219) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde op het Challengertoernooi van Ostrava (Tsjechië, € 42 500). Hij klopte de thuisspeler Jaroslav Pospisil (ATP-221) na een spannende driesetter.

De 23-jarige De Greef startte goed aan de wedstrijd en leidde met 4-2 en 5-3 tegen de 34-jarige Tsjech. De Belg kon het echter niet afmaken waardoor Pospisil  kon terugkomen tot 5-5 en uiteindelijk ook de eerste set pakte met 7-5. In de tweede set was De Greef de hele tijd op achtervolgen aangewezen. Een tiebreak zou beslissen over de tweede set, hierin was de Belg de betere en haalde hij het met 7-3. Het vertrouwen van De Greef groeide en na bijna drie uur tennissen kon de Belg ook de derde set winnen (6-3).

In de tweede ronde neemt De Greef het op tegen het eerste reekshoofd Lucas Pouille (ATP-95) uit Frankrijk. Het wordt hun eerste ontmoeting.

De twee andere Belgen op de hoofdtabel zijn Maxime Authom (ATP-178) en Yannick Mertens (ATP-239). Vijfde reekshoofd Authom speelt tegen de Duitser Peter Torebko (ATP-238), Mertens neemt het op tegen de Argentijn Pedro Cachin (ATP-254).

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws