Home » Geen categorie » De Greef op één wedstrijd van hoofdtabel Furth

De Greef op één wedstrijd van hoofdtabel Furth

De Greef op één wedstrijd van hoofdtabel Furth

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Arthur De Greef (ATP-288) heeft op het Challengertoernooi van Furth (Duitsland, € 42 500) zijn eerste twee kwalificatiewedstrijden gewonnen. Yannik Reuter (ATP-375), Clément Geens (ATP-649) en Omar Salman (ATP-838) werden uitgeschakeld.

In zijn eerstse kwalificatiewedstrijd moest achtste reekshoofd De Greef het opnemen tegen de Duitser Jeremy Jahn (ATP-807). Onze landgenoot haalde het na 1 uur en 52 minuten in drie sets: 6-3 3-6 en 6-4. In de tweede ronde moest hij opnieuw aan de bak tegen een Duitster, Paul Woerner (ATP-1171). Deze keer had hij minder moeite met zijn opponent, en won hij makkelijk met 6-1 en 6-2. Op maandag strijdt De Greef om een plaats op de hoofdtabel tegen de Italiaan Lorenzo Giustino (ATP-446).

Onze andere landgenoten verging het minder goed in de kwalificaties. Geens verloor zijn eerste kwalificatiewedstrijd met 6-1 en 6-1 van Gonzalo Escobar (ATP-297) uit Ecuador. Ook Salman ging de boot in tegen Marcelo Arevalo (ATP-305) uit El Salvador met 2-6 en 2-6. Reuter versloeg de Duitser Matthias Wunner (ATP-670) met 6-4 en 6-3, maar ging vervolgens met 6-1 en 6-4 onderuit tegen de Serviër Ilija Bozoljac (ATP-409).

Twee landgenoten zijn wel al zeker van de hoofdtabel. Kimmer Coppejans (ATP-107) is als derde geplaatst, en neemt het op het Duitse gravel op tegen een kwalificatiespeler. Germain Gigounon (ATP-209) kende minder geluk met de loting en moet meteen aan de bak tegen eerste reekshoofd Albert Ramos-Vinolas (ATP-63) uit Spanje.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws